Inhoud

Wat is Webflow?

21/2/2023
Deel deze blog

Als je overweegt om een nieuwe website te laten maken en onderzoek doet naar de mogelijkheden, dan ben je Webflow wellicht wel tegen gekomen in het rijtje van Content Management Systemen (CMS). Toch was dit niet altijd het geval. Een paar jaar geleden waren het vooral Wordpress, Joomla en Drupal die de wereld van websites domineerde, maar dat is momenteel flink aan het veranderen.


Wat is Webflow?

Webflow is een Content Management Systeem (CMS), met het CMS kan je een website of webshop maken en beheren. Als je kijkt naar het doel dat Webflow vervult, is dat hetzelfde als bijvoorbeeld Wordpress. Net zoals met een auto, ze brengen je allemaal van A naar B, alleen de werking van de auto's kan totaal verschillend zijn. In dit geval zorgen beide systemen ervoor dat je een website kan beheren zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Met Webflow heb je de mogelijkheid om een website te maken, hiervoor kan je een thema gebruiken waar je de teksten, kleuren en afbeeldingen aanpast om het aan te laten sluiten op jouw bedrijf. Daarnaast is het ook mogelijk om de website helemaal te designen zodat het 100% maatwerk is. Als het gaat om het design zal je met Webflow niet snel functionaliteiten te kort komen.

Webflow gaat uit van de modernste code en technische infrastructuur van de website. Alle Webflow websites draaien namelijk op de Amazon Web Services, hierdoor zal je nooit te veel bezoekers hebben waardoor de website langzaam of niet bereikbaar is. Ook hoef je zelf niet de website te onderhouden, dit wordt allemaal voor je gedaan. Met deze diensten word je als website eigenaar helemaal ontzorgd, je hoeft je niet druk te maken over het technische beheer van de website.

Waarom zou je webflow gebruiken?

Het website platform van Webflow onderscheidt zich met name in de moderne infrastructuur en de gebruiksvriendelijkheid. Door de moderne infrastructuur is het mogelijk om de websites ontzettend snel te laten laden in vergelijking met andere websites. Als je de website gaat maken in Webflow heb je enorm veel vrijheid in het design van de website, alles is mogelijk. Het ontwikkelen van een Webflow website is vrij lastig als je geen ervaring hebt met het bouwen van websites, het is geen plug and play zoals andere platformen. Maaaar, dat hoeft ook helemaal niet. Als de website eenmaal gerealiseerd is kan je als leek heel gemakkelijk teksten, afbeeldingen, blogs, contactgegevens en nog veel meer aanpassen. Als je weet hoe je tekst bewerkt in Word, dan is Webflow geen probleem voor jou! Hierin onderscheidt Webflow zich echt van de concurrentie, voor een aanpassing op de website hoef je niet meer langs degene die de website beheerd, maar kan je daar direct zelf mee aan de slag.

Vanuit een marketing oogpunt doet Webflow het erg goed als het gaat om SEO. De code die achter de pagina's zitten zijn heel erg 'schoon', dit zorgt er voor dat Google de pagina's goed kan lezen en daarom sneller een hogere ranking geeft bij de zoekresultaten.


Voorbeeld: onze Webflow website (daar zit je nu op), heeft bij oplevering een snelheid van 93 volgens de score gekregen van Google. Dit is behoorlijk hoog en heeft ook impact op je vindbaarheid in Google. Het wordt steeds belangrijker om een snelle website.Webflow snelheid Google score


Wanneer is het slim om Webflow te gebruiken?

  1. Wij zetten Webflow vooral in wanneer het belangrijk is dat de website een merkbeleving gaat worden voor de bezoeker en als er veel aan online marketing gedaan zal worden. Plotseling veel verkeer voor Webflow is geen probleem, als je bepaalde acties gaat doen waarbij je duizenden bezoekers verwacht is het geweldig als jij je geen zorgen hoeft te maken of de website dat wel aan kan. 
  2. Webflow is ook ideaal om in te zetten als je aparte marketing medewerkers hebt die blogs, nieuws of projecten willen delen met de wereld zonder dat zij daarvoor langs de websitebeheerder hoeven. De marketingafdeling kan helemaal autonoom werken.
  3. Als je wilt scoren met organische vindbaarheid op Google of andere zoekmachine is Webflow zeker een aanwinst vanwege de snelheid en goed leesbare code.

Wat kost Webflow?

Webflow werkt met all-in bedragen als het gaat om de hosting van de website en het gebruik van hun technologie. Dit berekenen wij door aan onze klanten, voor €29,- per maand zorgen wij er voor dat de website en email optimaal werkt. Bij vragen kan je natuurlijk bij ons terecht en helpen wij je graag.

Het ontwikkelen van de website zelf kan vanaf €549, bekijk onze pakketten om te zien welke opties er allemaal zijn.


Verder lezen.