Webinar

5 Effectieve online strategieën voor het werven van personeel

22/5/2023
Deel deze blog

De huidige arbeidsmarkt is competitiever dan ooit tevoren, waardoor het vinden en behouden van goed personeel een uitdaging kan zijn. Gelukkig biedt het gebruik van online strategieën nieuwe mogelijkheden om geschikte kandidaten aan te trekken. In deze blog zullen we vijf effectieve online strategieën bespreken die je kunt gebruiken om succesvol personeel te werven.

De blog is er ook in de vorm van een webinar. Liever kijken / luisteren?

Doelgroepgerichte Remarketing

Een belangrijke stap bij het werven van personeel is het identificeren van je doelgroep. Het is essentieel om te weten wie geïnteresseerd is in jouw vacatures. Je kunt dit doen door remarketing toe te passen op de vacaturepagina. Dit betekent dat je gerichte advertenties toont aan mensen die eerder interesse hebben getoond in vergelijkbare vacatures. Door gebruik te maken van historisch zoekgedrag, zoals zoekwoorden, kun je specifieke doelgroepen targeten en hen laten kennismaken met jouw bedrijf.

Optimaliseer je Vacaturepagina

De vacaturepagina is een cruciaal onderdeel van je online wervingsstrategie. Het moet aantrekkelijk en informatief zijn om potentiële kandidaten te overtuigen. Vermijd lange lappen tekst en maak gebruik van een overzichtelijke indeling. Voeg relevante informatie toe, zoals salarisindicaties, bedrijfsinformatie en contactgegevens. Een gebruiksvriendelijke interface en een eenvoudig sollicitatieproces kunnen ook de conversieratio verhogen.

Maak gebruik van Jobboards

Jobboards zijn online platforms waar werkgevers vacatures kunnen plaatsen en werkzoekenden naar banen kunnen zoeken. Maak gebruik van gerenommeerde jobboards die relevant zijn voor jouw branche en doelgroep. Zorg ervoor dat je aantrekkelijke en goed geoptimaliseerde vacatureteksten plaatst om de interesse van potentiële kandidaten te wekken. Daarnaast kun je de mogelijkheid verkennen om je vacatures te promoten via gesponsorde advertenties op deze platforms.

Automatiseer het Wervingsproces

Automatisering kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het efficiënter maken van het wervingsproces. Maak gebruik van geautomatiseerde sollicitatietools om sollicitaties te filteren en relevante kandidaten te selecteren. Daarnaast kunnen chatbots worden ingezet om basisvragen van potentiële kandidaten te beantwoorden en hen te begeleiden door het sollicitatieproces. Door automatisering te omarmen, kun je kostbare tijd besparen en je concentreren op de meest veelbelovende kandidaten.

Employer Branding en Social Media

Een sterk werkgeversmerk is van cruciaal belang bij het aantrekken van talent. Investeer in employer branding om je bedrijf als aantrekkelijke werkgever te profileren. Maak gebruik van social media platforms zoals LinkedIn, Facebook en Instagram om je vacatures te delen en een authentieke connectie met potentiële kandidaten op te bouwen. Creëer boeiende content die de bedrijfscultuur, waarden en successen weerspiegelt. Laat huidige werknemers aan het woord komen in testimonials en deel verhalen over hun ervaringen binnen het bedrijf. Dit helpt potentiële kandidaten een beter beeld te krijgen van wat ze kunnen verwachten en kan hun interesse in jouw organisatie vergroten.

Daarnaast kun je actief deelnemen aan relevante online discussies en groepen binnen jouw branche. Door waardevolle inzichten en kennis te delen, kun je jezelf positioneren als een expert en de aandacht trekken van potentiële kandidaten. Vergeet niet om ook te luisteren naar wat er wordt gezegd en te reageren op vragen en opmerkingen. Dit toont betrokkenheid en laat zien dat je geïnteresseerd bent in het opbouwen van relaties met potentiële werknemers.

Tot slot is ook belangrijk om een goede balans te vinden tussen het gebruik van verschillende online strategieën. Experimenteer en meet de resultaten van elke strategie om te bepalen wat het beste werkt voor jouw organisatie. Blijf de strategieën bijwerken en aanpassen op basis van feedback en nieuwe trends in de arbeidsmarkt.

Heb je nog vragen? We komen graag met je in contact!

Verder lezen.