Inhoud

Websitebouwers: Top 10 Google Chrome extensies

9/1/2023
Deel deze blog

Als websitebouwer ben je altijd op zoek naar manieren om je werk efficiënter te doen en je productiviteit te verhogen. Gelukkig biedt Google Chrome een aantal handige extensies die je hiervoor kunt gebruiken. Hieronder hebben we de tien meest nuttige Google Chrome extensies voor websitebouwers op een rij gezet:

  1. Web Developer: De Web Developer-extensie is een uitgebreid hulpmiddel voor webontwikkeling. Het biedt een aantal handige functies, zoals het uitschakelen van CSS, het weergeven van afbeeldingen met hun alt-tekst en het bekijken van de broncode van webpagina's.
  2. PageSpeed Insights: De PageSpeed Insights-extensie helpt je om de snelheid van je website te verbeteren door je te laten zien welke aanpassingen je kunt doen. Zo kun je ervoor zorgen dat je website snel en soepel werkt voor je bezoekers.
  3. Wappalyzer: Wappalyzer is een extensie die je helpt om te zien welke technologieën een website gebruikt. Dit is handig als je wilt weten wat voor soort content management systeem (CMS) of analytics-tool een website gebruikt.
  4. ColorZilla: Met de ColorZilla-extensie kun je gemakkelijk kleuren uit webpagina's halen en deze opslaan voor later gebruik. Zo hoef je niet meer te zoeken naar de juiste kleurcodes als je aan het ontwerpen bent.
  5. Lighthouse: Lighthouse is een extensie van Google die je helpt om de kwaliteit van je website te verbeteren. Het geeft je inzicht in de snelheid, toegankelijkheid en andere belangrijke aspecten van je website.
  6. Font Face Ninja: Font Face Ninja is een extensie die je helpt om te zien welke lettertypen een website gebruikt. Zo kun je gemakkelijk de juiste lettertypen kiezen voor je eigen website of ontwerpen.
  7. JSON Formatter: JSON Formatter is een handige extensie voor het lezen en bewerken van JSON-bestanden. Het zorgt ervoor dat de code op een overzichtelijke manier wordt weergegeven, zodat je gemakkelijk kunt zien wat er in het bestand staat.
  8. Chrome DevTools is een uitgebreid hulpmiddel voor webontwikkeling dat standaard in Google Chrome is ingebouwd. Het biedt een aantal handige functies, zoals het inspecteren van HTML- en CSS-code, het testen van mobiele weergaven en het debuggen van JavaScript. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor elke websitebouwer en kan je helpen om snel problemen op te lossen en je websites te verbeteren.
  9. Web Developer Checklist: De Web Developer Checklist-extensie is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je aan alle belangrijke zaken denkt bij het bouwen van een website. Het geeft je een lijst met zaken die je moet controleren, zoals toegankelijkheid, SEO en prestaties.
  10. WhatFont: Met de WhatFont-extensie kun je gemakkelijk zien welke lettertypen een website gebruikt. Dit is handig als je wilt weten wat voor soort lettertypen een website gebruikt of als je op zoek bent naar een bepaald lettertype om te gebruiken in je eigen ontwerpen.

Deze 10 Google Chrome extensies zijn onmisbaar voor websitebouwers. Ze helpen je om je werk efficiënter te doen, de kwaliteit van je website te verbeteren en je productiviteit te verhogen. Probeer ze eens uit en zie hoe ze je kunnen helpen bij het bouwen van geweldige websites.

Verder lezen.